За къщата

Селският туризъм е най–бързо развиващият се отрасъл на туризма в България през последните години. Възможностите за селски туризъм са неограничени, поради спецификата на нашата страна. Много Български села в момента преживяват истински ренесанс, благодарение най–вече на засиленото търсене на такъв вид настаняване. Селски туризъм практикуват и много чуждестранни туристи, които идват от държави, където инфраструктурата е много по–различна. Няколко дни престой в традиционна селска къща с двор, може да накара всеки да преосмисли живота си и да открие очарованието на Българското село.

Къщата за гости собственост на ЕТ "АГРО ТУР – ШИРИН МУСТАФА" е изполнен по ос 3, мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности” към Сдружение „Местна Инициативна Група Харманли“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони с цел да се постигне растеж в предприемачеството и интегрирания туризъм в селските райони. Къщата за гости се намира в с.Остър камък, община Харманли, област Хасково. Къщата е на два етажа, като на първия етаж са разположени: предверие, коридор, дневна трапезария с кухненски бокс, двойна стая, баня с тоалетна, а на втория етаж има: две двойни стаи, една единична стая, баня с тоалетна и покрита веранда.

Общият брой на стаите е 4 в т.ч. единична 1 бр. и двойна 3 бр. В двете по-големи стаи е възможно при необходимост поставяне на разтегателно канапе-легло за трети човек. Туристическият обект е обзаведен модерно според изискванията на нормите за конфорт и удобства. Почивката, която се предлага съчетава удоволствие, релакс, развлечение, спокойствие и чист въздух. Къщата за гости разполага със собствени парк-градина за отдих, и външно барбекю за общо ползване и велосипеди за разходка из околността.

В този край туристите ще се докоснат до тишината, спокойствието и природосъобразния начин на живот, незасегнати от бързия ритъм на големият град. Освен престой в селска среда има възможност и за беритба на плодове, зеленчуци, билки, приготвяне на традиционни ястия, включване в обичаите и празниците на района, наблюдение или обучение в местните занаяти, фолклорни и земеделски традиции.